Lillbabscaffären

 

2009 köpte Barbro Långhans kafe där det tidigare drivits ett sk hantverkscafe. Barbro planerade att bedriva cafeverksamhet med sitt barnbarn Jennifer samt ha sin utställning och sälja lite av sina egna produkter som böcker mm, det blev en Caffär, Lill-Babs Caffär. Barbro är ju så förknippat med Järvsö och Järvsö så förknippat med Barbro tack vara hennes kärlek och omsorg för bygden.

Från början ägdes gården av Långhans och  han bedrev jordbruk. Flera av våra anställda har vittnat om att Långhans spökar.

2012 ville Barbro få fart på stället för att kunna erbjuda gäster förutom musik också mat och dryck och bad därmed Håkan Carlbom (känd krögare här i trakten) om hjälp. Jag drev då Järvsö Gårdsbageri och fick förmånen att leverera bröd och bakverk.

Hösten 2014 tog vi, Järvsö Gårdsbageri, jag Anna, min make Per och vår konditor Josefin. Det blev ett rejält och hastigt övertagande och vi kastades in i en verksamhet där vi knappt visste var kaveln var. Nu kan vi se på denna episod med humor men då slet vi vårt hår för att få allting och fungera.

Hösten 2017 Köpte Järvsö Gårdsbageri LångHans av Lill-Babs management vi arbetar med att fortsätta att utveckla hela gården och planerar nu för fullt att kunna återuppbygga den gamla huvudbyggnaden som brann ner på 40 talet. Det kommer att öka vår kapacitet med ca 100 fler gäster vintertid.

Vi håller tyvärr Lill-Babs utställning stängt en period, det går dock att boka besök för sällskap.

Min/Vår vision har alltid sedan starten av Järvsö Gårdsbageri att skapa bra mat av lokala råvaror. Jag växte upp med bra mat, hemma åt vi aldrig halvfabrikat och hela familjen hjältes alltid åt, vi syltade och saftade, bakade och lagade mat från grunden. Pappa fiskade och var älgjägare. Jag vill ta tillbaka gamla mattraditioner men också skapa nytt.

Brödet öppnar måltiden och för mej är brödet basen och grunden i måltiden. Bra bröd och gott bröd brinner jag för så därför bygger vår meny runt  just vårt bröd. Jag tycker att sann gastronomi kan vara ganska enkel som vår tomatsoppa eller broccoli och potatissoppa med ekologisk broccoli från Tura Gård och ekologisk potatis från Björs, båda är gårdar här i Järvsö.

Vår ambition är att skapa en oas här i Järvsö, där gamla och unga att mötas över en kopp kaffe eller en god lunch. Dom bästa samtalen finner jag alltid efter en god och mättande måltid. Vi vill erbjuda våra gäster en del av Hälsingland maten och musiken. Vi bor ju på den vackraste platsen på jorden då ska väl våra sinnen och magar också erbjudas det bästa!?

Slutligen så siktar vi mot stjärnorna och kanske en dag når vi dit!

Vad står vi för?

Äkthet, kärlek och passion, dom orden passar in både på Barbro och på oss.

  • Äkthet 100%
  • Kärlek 100%
  • Passion 100%
  • Massproducerat 0%
Järvsö Gårdsbageri

Järvsö Gårdsbageri

Leverantör och VD

Bageriet i Skästra, som startade 2011 som just enbart ett bageri av mej Anna och maken Per. Jag bakade och Per sålde. Sedan bildade vi cafe och restaurang och drev det i Skästra under 1 år.

Jag brinner för bra råvaror helst närodlat och ekologiskt. Bakgrunden till detta är främst min barndom, sedan har jag fått förmånen att lära mej från dom bästa Sebastien Boudet, Manfred Enoksson, Jan Hedh m.fl. År 2010 gick jag Eldrimners (Nationellt centrum för mathantverk) utbildning ”Mathantverk för nystartare” en fantastisk utbildning där jag fick träffa likasinnade som gav mej en spark till att faktiskt gå till handling. Idag huserar jag och vår konditor Josefin Strid i bageriet, där vi gör massor av olika bakverk dagligen.

Vår underbara personal

Vår underbara personal

Personal

Noggrant utvalda precis  som våra råvaror, skämt åsido, alla tror att det är så lätt att jobba på cafe men det tillhör ett av de svåraste jobben iallafall ett cafe med ambitioner. Vi måste alla vara lite av allkonstnärer, hugga i där det behövs och kunden har alltid rätt..